Mad-monk.com

Uutiset, Arvostelut, trailerit ja wikit

Yhdysvaltojen tuottavuus laskee ensimmäistä kertaa melkein neljän vuoden aikana

Julkaistu: 7. marraskuuta 2019 12:20:19 | Päivitetty: 8. marraskuuta 2019 16:35:14

Tiedostokuva (kerätty)
Amerikkalaisten työntekijöiden tuottavuus laski kolmannella vuosineljänneksellä ensimmäistä kertaa melkein neljän vuoden aikana Yhdysvaltojen talouden hidastuessa, työministeriö on ilmoittanut.

Muun kuin viljelysektorin työn tuottavuus, joka mitataan taloudellista tuotosta kutakin työtuntia kohti, laski 0,3 prosenttia vuoden 2019 kolmannella neljänneksellä, kun tuotanto kasvoi 2,1 prosenttia ja työtunnit lisääntyivät 2,4 prosenttia. Tämä merkitsi ensimmäistä työn tuottavuuden supistumista vuoden 2015 viimeisen neljänneksen jälkeen.

Samaan aikaan tehdasteollisuuden työn tuottavuus laski 0,1 prosenttia vuoden kolmannella vuosineljänneksellä, kun tuotanto kasvoi 1,1 prosenttia ja työtunnit lisääntyivät 1,3 prosenttia, osasto kertoi keskiviikkona.

Työn tuottavuuden lasku tapahtui, kun Yhdysvaltojen talouskasvu hidastui 1,9 prosenttiin vuodessa kolmannella neljänneksellä. Se oli alhaisempi kuin 2 prosentin kasvuvauhti toisella vuosineljänneksellä ja 3,1 prosentin kasvuvauhti ensimmäisellä neljänneksellä.

Oxford Economicsin Yhdysvaltain pääekonomisti Gregory Daco kertoi keskiviikkona varoittaneensa vuosi sitten, että ”äkillinen tuottavuuden elpyminen oli todennäköisesti miraati väliaikaisesti verotuksellisesti stimuloidussa taloudessa”.

”Taloudellisen vauhdin jäähtyessä tuottavuus tulee seuraamaan esimerkkiä”, hän sanoi ja lisäsi, että korkeammat yksikkötyökustannukset, yritystoiminnan pienentyneiden voittomarginaalien keskellä, pitävät kannen yrityssijoituksiin vuonna 2020.

Yksikkötyökustannukset nousivat 3,6 prosenttia kolmannella vuosineljänneksellä ja 3,1 prosenttia viime vuonna, mikä on työvoimaosaston mukaan suurin yli viiden vuoden vuotuinen voitto.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *