Mad-monk.com

Uutiset, Arvostelut, trailerit ja wikit

Shaheed Nur Hossainin päivä tänään

Julkaistu: 10. marraskuuta 2019 12:55:30 | Päivitetty: 18. marraskuuta 2019 19:44:07

Shaheed Nur Hossainin päivää, punaisen kirjeen päivää demokratian palauttamiseksi maassa, pidetään tänään asianmukaisella juhlallisella, raportoi BSS.

Tänä päivänä vuonna 1987 Awami Juba League (AJL) – johtaja Nur Hossain, joka painui paljaalle rinnalleen ja selkänsä iskulauseilla ”Vapaa demokratia” ja “Autokraatiolla alaspäin”, otti marttyyrikunnan poliisien ampumisesta autokraation vastaisen mielenosoituksen aikana kaupungissa. Zero Point, joka tunnetaan nyt nimellä Shaheed Nur Hossain Square.

AJL: n johtaja Nurul Huda Babul ja maanviljelijöiden johtaja Aminul Huda Tito Bajitpurista Kishoreganjin alueella kuolivat myös poliisien ampumisesta joukkoliikkeen aikana demokratian palauttamiseksi autokraattista hallitusta vastaan.

Nur Hossainin ja muiden marttyyrikuolema 1990-luvun lopun massannousun aikana vauhditti autokraation vastaista liikettä. Liikkeen edessä tuolloin itsevaltainen hallitsija joutui eroamaan 6. joulukuuta 1990. Sittemmin päivä pidetään joka vuosi Shaheed Nur Hossain -päivänä.

Erilaiset sosiokulttuuriset ja ammatilliset organisaatiot sekä hallitseva Awami League ovat haastaneet yksityiskohtaisia ​​ohjelmia seuraamaan päivää sopivasti. Presidentti Abdul Hamid ja pääministeri Sheikh Hasina lähettivät erilliset viestit päivän aattona.

Presidentti Abdul Hamid sanoi viestissään, että 10. marraskuuta on tärkeä päivä maan demokraattisen liikkeen historiassa.

Tänä päivänä kaupungin tiet punetettiin Nur Hossainin verestä, hän sanoi ja lisäsi: ”Muistan tänään kaikki marttyyrit kunnioittaen, myös Nur Hossain, joka otti marttyyrikunnan maan demokratian puolesta”.

Pääministeri Sheikh Hasina sanoi viestissään viimeinkin, että demokratia on luotu uhraamalla monia ihmisiä, mukaan lukien Babul ja Fattah.

Hän rukoili kaikkien marttyyrien, mukaan lukien Nur Hossain, lähteneiden sielujen iankaikkisen rauhan puolesta ja ilmaisi syvän myötätuntonsa surneille perheille.

Awami Liigan päiväohjelmiin kuuluvien ohjelmien joukossa oli seppeleiden asettaminen Shaheed Nur Hossainin aukiolle klo 8 ja erityisten rukousten tarjoaminen surmatun AJL-johtajan ikuisen rauhan löytämiseksi.

Awami-liigan pääsihteeri, maantieliikenteen ja siltojen ministeri Obaidul Quader kehotti tänään erillisessä lausunnossaan ihmisiä, mukaan lukien puolueyksiköt eri puolilla maata sekä assosioituneet ja samankaltaiset organisaatiot, seuraamaan Shaheed Nur Hossainin päivää sopivasti.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *