Mad-monk.com

Uutiset, Arvostelut, trailerit ja wikit

Saudi Aramco antaa joitain yksityiskohtia IPO: n koosta

Julkaistu: 10. marraskuuta 2019 13:10:17

DUBAI, 10. marraskuuta (Reuters): Saudi-Arabian osavaltion öljy-jättiläinen Aramco myy 0,5 prosenttia osakkeistaan ​​yksittäisille vähittäissijoittajille, ja hallituksella on vuoden sulkemisaika seuraavalle osakemyynnille alkuperäisen julkisen tarjouksen jälkeen, esitteessä todettiin. Lauantai.

Yli 600-sivuinen esite ei sisältänyt yksityiskohtia siitä, kuinka suuri osa yrityksestä lasketaan kokonaan liikkeelle, tai ankkurisijoittajien sitoumuksista.

Lähteiden mukaan yritys voisi myydä 1–2 prosenttia Saudi-Arabian osakemarkkinoilla, mikä voisi olla maailman suurin listaus.

Osakeanti alkaa 17. marraskuuta, esitteessä todettiin.

Aramco ampui lähtöpistoolin alkuperäiseen julkiseen osakeantiin (IPO) 3. marraskuuta väärien käynnistysten jälkeen. Kruununprinssi Mohammed bin Salman pyrkii keräämään miljardeja dollareita monipuolistaakseen Saudi-Arabian taloutta öljystä investoimalla muihin kuin energia-aloihin.

Esitteessä korostettujen riskien joukossa olivat terrori-iskujen mahdollisuudet ja kilpailulainsäädännön saanti, saudi-Arabian hallituksen oikeus päättää raakaöljyn enimmäistuotannosta ja ohjata Aramco toteuttamaan hankkeita ydinliiketoimintansa ulkopuolella.

Aramco voi myös muuttaa osinkopolitiikkaansa ilmoittamatta siitä etukäteen vähemmistöosakkaille, se sanoi. Napsauta saadaksesi riskitekijöitä koskevan tietokentän

Aramcon öljylaitokset kohdistettiin 14. syyskuuta ennennäkemättömissä hyökkäyksissä, jotka sulkivat väliaikaisesti 5,7 miljoonaa tynnyriä päivässä (bpd) tuotannon – yli 5% maailman öljyntuotannosta.

Esitteessä todettiin, että hallituksella on ”lakisääteinen lukitusaika” kaikkien osakkeiden luovuttamiselle listaamisen jälkeen kuuden kuukauden ajan ja sopimuksen mukainen lukitusaika 12 kuukautta.

Aramco ei voi listata uusia osakkeita kuuden kuukauden ajan kaupankäynnin alkamisen jälkeen. Lisäksi Aramco ei saa antaa uusia osakkeita 12 kuukaudeksi.

Tarjous institutionaalisille sijoittajille alkaa 17. marraskuuta ja päättyy 4. joulukuuta, kun taas vähittäissijoittajat voivat tehdä osakkeita koskevia tarjouksia 17. marraskuuta – 28. marraskuuta, esitteessä todetaan.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *