Mad-monk.com

Uutiset, Arvostelut, trailerit ja wikit

Kiinan ulkomaankauppa kasvoi 2,4 viikkoa ensimmäisten 10 kuukauden aikana

Julkaistu: 8. marraskuuta 2019 16:11:34

Kiinan ulkomaankaupan kasvu oli vakaata tämän vuoden 10 ensimmäisen kuukauden aikana lisäämällä lähitulevaisuudessa toteutettavia avautumistoimenpiteitä.

Maan ulkomaankaupan volyymi kasvoi 2,4 prosenttia edellisvuodesta ja oli 25,63 biljoonaa yuania (noin 3,67 biljoonaa dollaria) tammi-lokakuussa. vienti kasvoi 4,9 prosenttia ja tuonti laski 0,4 prosenttia, tullihallinto (GAC) sanoi perjantaina.

Maan kauppavalikoima parani edelleen, kun kauppa kasvoi yleisesti sekä volyymin että suhteen suhteen. Yleiskauppa nousi 4,8 prosenttia edellisvuodesta ja oli 15,19 biljoonaa yuania kauden aikana, GAC-tiedot osoittivat.

Lukeman osuus oli 59,3 prosenttia Kiinan kokonaiskaupasta, mikä on 1,4 prosenttiyksikköä enemmän kuin vuosi sitten.

Euroopan unioni pysyi ajanjaksolla Kiinan suurimpana kauppakumppanina. Kahdenvälisen kaupan volyymi kasvoi 8,3 prosenttia edellisvuodesta 3,98 biljooniin juaniin, jota seurasi ASEAN, 11,9 prosenttia ja kasvoi 3,54 triljooniin juaniin, ja Yhdysvallat laski 10,6. prosenttia 3,07 biljoonaan yuaniin.

Kiina on edistynyt huomattavasti korkealaatuisen kehityksen jakamisessa Belt and Road -maiden kanssa, GAC: n tilasto- ja analyysiosaston johtaja Li Kuiwen kertoi.

Kauppa Belt- ja Road-maiden kanssa nousi tammi-lokakuuhun 9,4 prosenttia 7,47 triljooniin yuaniin, nopeammin kuin keskimäärin ja oli 29,1 prosenttia koko kaupasta.

Yksityisen sektorin, joka on jo Kiinan ulkomaankaupan tärkein elin, rooli jatkui entistä suurempana tekemällä 10,88 triljoonaa yuania ulkomaankaupassa ensimmäisen kymmenen kuukauden aikana, mikä on 10,3 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Perjantain tiedot osoittivat myös, että Kiinan raakaöljyn tuonti kasvoi 10,5 prosenttia 415 miljoonaan tonniin ajanjaksolla, kun taas hiilen ja maakaasun tuonti kasvoi vastaavasti 9,6 prosenttia ja 7,9 prosenttia 276 miljoonaan tonniin ja 77,71 miljoonaan tonniin.

Soijapavun tuonti kuitenkin laski 8,1 prosenttia viime vuodesta 70,69 miljoonaan tonniin.

Hallitus on toistuvasti luvannut pyrkiä pitämään ulkomaankauppa vakaana. Valtioneuvosto vahvisti 12 toimenpidettä 23. lokakuuta pidetyssä toimeenpanevassa kokouksessa, jolla optimoidaan forex-hallinto ja edistetään rajat ylittävää kauppaa ja investointien helpottamista, mukaan lukien laajentamalla pilottihanketta helpottaakseen valuuttatilien tuloja ja maksuja.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *