Mad-monk.com

Uutiset, Arvostelut, trailerit ja wikit

Kiinan tärkeimmät kasvumoottorit horjuvat lokakuussa kauppakiistoihin

Julkaistu: 14. marraskuuta 2019 12:23:56 | Päivitetty: 16. marraskuuta 2019 15:37:14

Työntekijät työskentelevät televisiotehtaan tuotantolinjalla Zhaochi Groupin alla Shenzhenissä, Kiinassa 8. elokuuta 2019. Reuters / File Photo
Kiinan tehtaan tuotannon kasvu hidastui huomattavasti odotettua nopeammin lokakuussa, koska globaalin ja kotimaisen kysynnän heikkous ja Kiinan ja Yhdysvaltojen välinen kauppasota painottivat maailman toiseksi suurimman talouden laajoja segmenttejä.

Teollisuustuotanto kasvoi lokakuussa 4,7 prosenttia vuoden takaisesta. Torstaina julkistetun tilastoviraston tiedot osoittivat, että Reutersin kyselyn kasvun mediaan ennuste oli 5,4 prosenttia ja syyskuun 5,8 prosenttia hitaampaa.

Indikaattorit osoittivat, että myös muut sektorit hidastuivat merkittävästi ja epäonnistuivat ennusteiden seurauksena vähittäismyynnin kasvun olleen lähellä 16 vuoden altaista, ja käyttöomaisuusinvestointien kasvu oli ennätysten heikointa.

Pettymysluvut osoittavat, että Kiina aloittaa karkean alkuvuoden 2019 kolmella viimeisellä kuukaudella, ja tukee kehotuksia Pekingille myöntää uutta tukea sen jälkeen, kun kasvu kolmannella vuosineljänneksellä on hidastunut lähes kolmen vuosikymmenen heikoimpaan tilanteeseen, kun tehdastuotanto on heikentynyt kauppasota Washington.

Aasian osakkeet laskivat pehmeän tiedon jälkeen, mikä vahvisti huolta, että kauppasota vahingoitti yhtä maailman talouskasvun suurimmista veturista.

”Nämä tiedot tukevat näkemystämme, jonka mukaan kasvutuulisuhteet ovat edelleen vahvat ja talouden ei ole vielä saavutettu pohjaa”, totesi Nomura huomautuksessa ja lisäsi, että BKT: n kasvun odotetaan hidastuvan 5,8 prosenttiin viimeisellä neljänneksellä 6,0 prosentista kolmannella vuosineljänneksellä. neljännes.

Kiinan tehdassektorin laaja-alainen toiminta jatkui lokakuussa heikkona, kun tuottajahinnat laskivat nopeimmassa tahdissa yli kolmessa vuodessa ja valmistustoiminta heikentyi kuuden suoran kuukauden ajan, tuoreet indikaattorit osoittivat.

Torstai osoitti, että toimitetun teollisuustuotannon arvo laski lokakuussa 3,8 prosenttia vuoden takaisesta, mikä on kolmas suora laskukausi.

Kiinan terästuotanto laski lokakuussa seitsemän kuukauden alimpaan hintaan, kun taas sementin tuotanto supistui ensimmäistä kertaa yli vuoden aikana, kun se vuotta aiemmin.

Kiinan ja Yhdysvaltojen välinen tariffisota on vaikuttanut maailmanlaajuiseen kysyntään, häirinnyt toimitusketjuja ja kiihtynyt rahoitusmarkkinoita.

Myös muut suuret kauppavaltiot ovat tunteneet iskun Japanin talouden kanssa käydystä riita-asemasta hiipumassa melkein pysähtymiseen kolmannella vuosineljänneksellä, ja sen kasvu on ollut vuoden heikoin.

Vaikka jotkut merkit suurvaltojen välisten kauppaneuvottelujen viimeaikaisesta etenemisestä ovat piristäneet rahoitusmarkkinoita, molempien osapuolten virkamiehet ovat toistaiseksi välttäneet vahvoja sitoumuksia riitojensa lopettamiseksi.

Tämä epävarmuus on punninnut jatkuvasti valmistajia ja heidän tilauksiaan viime kuukausina ja herättänyt epäilyksiä läpimurron mahdollisuuksista.

”Vaikka vähäisestä sopimuksesta sovitaan tulevina kuukausina, se vain antaisi painopisteen siirtymisen raskaammille asioille, joiden mielestämme kauppaneuvottelut lopulta rikkoutuvat”, Kiinan pääkaupunkitalouden taloustieteilijä Martin Lynge Rasmussen sanoi.

Ennätyksellisen alhainen sijoitus

Kiinteän omaisuuden sijoitus, joka on talouskasvun avaintekijä, nousi vain 5,2 prosenttia tammi-lokakuusta, kun odotettu kasvu oli 5,4 prosenttia ja heikoin vauhti Reutersin ennätyslukeman alkamisen jälkeen vuonna 1996.

Infrastruktuuri-investoinnit nousivat 4,2 prosenttia ensimmäisen kymmenen kuukauden aikana hidastuen tammi-syyskuun 4,5 prosentin voitosta.

Kiinan valtioneuvosto sitoutui keskiviikkona lopettamaan tämän kehityssuunnan alentaakseen joidenkin infrastruktuuri-investointien vähimmäispääomavaatimusta.

Paikallishallinnot kohtaavat samalla lisääntyviä verorasituksia, kun verovähennykset ja laajempi hidastuminen vähentävät tuloja ja haittaavat Pekingin suuria infrastruktuurihankkeita kasvun elvyttämiseksi.

Samaan aikaan Kiinan kiinteistösijoitusten ja myynnin kasvu hidastui lokakuussa kolmeen kuukauteen, mikä viittaa siihen, että talouden kriittinen pilari on heikentymässä.

Vähittäismyynti kasvoi lokakuussa 7,2 prosenttia vuoden takaisesta, ilman odotettua kasvua 7,9 prosenttia ja vastaten huhtikuun yli 16 vuoden alinta osuutta.

Kuluttajat ovat kärsineet korkeampien elintarvikkeiden hinnoista viime kuukausina sianlihan ja muun lihan hintojen noustessa. Lokakuussa he ostivat vähemmän vaatteita, koruja ja autoja vuotta aiemmin.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *