Mad-monk.com

Uutiset, Arvostelut, trailerit ja wikit

Kiinan lokakuun vienti laskee, mutta vähemmän kuin odotettiin kauppasota alkaessa

Reuters | Julkaistu: 8. marraskuuta 2019 13:20:31 | Päivitetty: 14. marraskuuta 2019 12:05:18

Kontit nähdään satamassa Ningbo, Zhejiangin provinssi, Kiina 28. toukokuuta 2019 – Reuters / Files
Kiinan vienti ja tuonti supistuivat odotettua vähemmän lokakuussa, mikä tarjoaa taloudelle helpotusta, kun Peking yrittää päästä osittaiseen kauppasopimukseen Washingtonin kanssa.

Mutta vaikka Yhdysvaltojen ja Kiinan välinen kauppasopimus allekirjoitettaisiin pian, taloustieteilijät sanovat, että se ei todennäköisesti edistä vielä vientiä ja valmistusta vielä jonkin aikaa, ja se voi silti tarkoittaa, että Pekingistä tarvitaan lisää kannustimia jyrkemmän taantuman estämiseksi.

Kiinan vienti laski lokakuussa kolmannen suoran kuukauden aikana 0,9 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Tullitiedot osoittivat perjantaina, Reutersin kyselyssä ennustettiin olevan alle 3,9 prosenttia ja syyskuun supistuminen 3,2 prosenttia.

”Vaikka” ensimmäisen vaiheen ”Yhdysvaltojen ja Kiinan kauppa ylittää maaliviivan, on epätodennäköistä, että lievittäisivät viejien tärkeimpiä vastatuuleja, ja lähtevien lähetysten odotetaan pysyvän heikoina tulevina kuukausina”, kertoi Capital Rasinan Kiinan taloustieteilijä Martin Rasmussen. Economics.

Hän katsoi viennin kasvun johtuvan Yhdysvaltain kysynnän piristymisestä sen jälkeen, kun molemmat maat laativat väliaikaisen sopimuksen ja Washington keskeytti uhatun tariffikorotuksen, joka asetettiin 15. lokakuuta.

Datassa oli muita kirkkaita kohtia. Reutersin tullitietoihin perustuvan laskelman mukaan vienti Yhdysvaltoihin laski lokakuussa 16,2 prosenttia eli vähemmän kuin 21,9 prosenttia edellisestä kuukaudesta.

ANZ: n vanhempi kiinalainen taloustieteilijä Betty Wang sanoi, että anekdoottiset todisteet osoittivat myös viennin lisääntyneen, kun kiinalaiset yritykset ryntäsivät hi-tech-lähetyksiä sen jälkeen, kun Yhdysvaltain hallitus asetti joidenkin maan teknologiayritykset kaupan mustalle listalle.

Jos osittainen sopimus saadaan aikaan tässä kuussa, sen odotetaan laajalti sisällyttävän Yhdysvaltojen lupauksen romuttaa tariffit, jotka on tarkoitus pitää 15. joulukuuta noin 156 miljardin dollarin arvosta Kiinasta tulevasta tuonnista, mukaan lukien matkapuhelimet, kannettavat tietokoneet ja lelut.

Toistaiseksi Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on peruuttanut vain suunnitellun 15. lokakuuta sovellettavan tariffinlisäyksen 250 miljardin dollarin tavaroille.

Kiinan tuonti väheni kuudennen peräkkäisen kuukauden ajan, vaikka 6,4 prosentin lasku oli odotettua 8,9 prosenttia pienempi ja syyskuun 8,5 prosentin lasku.

Tämän seurauksena Kiinassa kauppaylijäämä oli lokakuussa 42,81 miljardia dollaria, kun taas syyskuun ylijäämä oli 39,65 miljardia dollaria. Analyytikot olivat ennakoineet 40,83 miljardin dollarin ylijäämän.

Tuonnin vaatimattomasta laskusta huolimatta kotimainen kysyntä näytti pysyvän heikkona rautamalmin ja kuparin tuonnin vähentyessä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *