Mad-monk.com

Uutiset, Arvostelut, trailerit ja wikit

Govt hyväksyi uuden strategian rahanpesun hillitsemiseksi

BFIU pitää seminaarin 17. marraskuuta tiedottaakseen sidosryhmille kolmivuotisesta luonnostrategiasta
REZAUL KARIM | Julkaistu: 15. marraskuuta 2019 10:42:27 | Päivitetty: 19. marraskuuta 2019 10:39:53

Edustava kuva
Hallitus on hyväksynyt uuden strategian kauppaperusteisen rahanpesun ja laittoman taloudellisen ulosvirtauksen torjumiseksi sisällyttämällä siihen muutama tiukka määräys, virkamiehet kertoivat.

Se on sisällytetty ’Kansalliseen strategiaan rahanpesun estämiseksi ja terrorismin rahoituksen torjumiseksi 2019-2021’.

Rahanpesun torjuntaa ja terrorismin rahoituksen torjuntaa käsittelevä kansallinen koordinointikomitea (AML / CFT) on jo laatinut ja hyväksynyt kolme kansallista strategiaa.

Lähde totesi, että hallitus on aloittanut kansallisen strategian (2019-2021) keskeisten osien toteuttamisen rahanpesun ja terrorismin rahoituksen hillitsemiseksi.

Virkamiesten mukaan AML / CFT: tä koskevassa kansallisessa strategia-asiakirjassa (2019–21) on 11 strategiaa ja 137 toimintakohdetta.

Tärkeimpiä asioita ovat kerätyn rahan talteenotto, rahanpesun ja terrorismin rahoituksen tutkinnan pitkäaikaisen välttäminen, tehokkaan oikeusjärjestelmän kehittäminen, kaikenlaisen korruption torjuminen, AML: n ja CFT: n noudattamisen valvonta ja rajavalvonnan nykyaikaistaminen.

Kun heihin otettiin yhteyttä, Bangladeshin rahoitustietoyksikön päällikkö Abu Hena Mohd. Razee Hassanin mukaan hallitus on jo laatinut kansallisen strategia-asiakirjan (2019-21). Tällä hetkellä toimintakohteita ollaan toteuttamassa, hän lisäsi.

”Järjestämme seminaarin 17. marraskuuta tiedottaakseen sidosryhmille kolmivuotisesta kansallisesta strategiasta, koska melkein vuosi on jo kulunut. Strategia-asiakirja julkaistiin myös”, sanoi Bangladeshin pankin entinen varajohtaja.

Rahoitusministeri AHM Mustafa Kamal osallistuu seminaariin päävieraana, BFIU: n mukaan.

”AML- ja CFT-toimenpiteiden täytäntöönpanon ja tehokkuuden lisäämiseksi strategiassa asetetaan etusijalle toimet, joissa keskitytään enemmän rikoksen tuottaman hyödyn integroitumiseen finanssijärjestelmään tai syrjäyttämiseen perustamalla asianmukaiset välineet ja mekanismit, kuten laadullinen rahoitustutkimus, asianmukainen takavarikointimekanismi, joka rajoittaa laittomien rahoitusvirtojen kanavia ”, uuden strategia-asiakirjan mukaan.

Hallitus tuskin on edistynyt kansallisen strategian (2015-2017) keskeisten osien täytäntöönpanossa rahanpesun ja terrorismin rahoituksen hillitsemiseksi lähinnä menettelytapojen monimutkaisuuden ja asianomaisten viranomaisten ahkeran jakamisen takia, kertoo lähde.

Virkamiesten mukaan AML / CFT: tä koskevassa kansallisessa strategia-asiakirjassa (2015-17) oli 138 toimenpidettä, joista hallitus on toistaiseksi toteuttanut 71 kokonaan ja 36 osittain, kun taas 31 oli käynnissä vaiheessa vuoden 2017 lopussa.

Jotkut keskeneräiset toimintakohteet on kuitenkin saatu päätökseen ja loput toimintakohteet on sisällytetty uuteen strategiaan.

Rahanpesun estämistä ja terrorismin rahoituksen torjuntaa koskeva kolmivuotinen kansallinen strategia 2015-2017 päättyi 31. joulukuuta 2017.

Keskuspankin vanhempi virkamies kysyi häneltä, että uusi strategia-asiakirja on laadittu kolmeksi vuodeksi 2019-2021. Jotkut toimintakohteet ovat edelleen toteuttamatta strategiassa vuosille 2015-2017. Ne on sisällytetty uuteen strategia-asiakirjaan.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *