Mad-monk.com

Uutiset, Arvostelut, trailerit ja wikit

Filippiinien talous kasvaa 6,2 prosenttia kolmannella vuosineljänneksellä

Julkaistu: 7. marraskuuta 2019 14:07:10 | Päivitetty: 9. marraskuuta 2019 13:57:09

Tiedostokuva (kerätty)
Filippiinien tilastoviranomainen (PSA) totesi torstaina, että maan talous kiihtyi 6,2 prosenttiin vuoden 2019 kolmannella neljänneksellä, ja nousi kahden neljänneksen hidastumisen jälkeen.

PSA: n johtajan Claire Dennis Mapan mukaan bruttokansantuote (BKT) kasvoi 6,2 prosenttia vuoden ensimmäisen neljänneksen 5,6 prosentista ja hiukan hitaammasta 5,5 prosentista toisen vuosineljänneksen aikana.

Mapa sanoi moottoriajoneuvojen, moottoripyörien, henkilökohtaisten ja taloustavaroiden kauppa ja korjaus; rakentamiseen; ja rahoituksen välitys olivat BKT: n kasvun päätekijöitä vuosineljänneksellä, raportoi Xinhua.

Suurimmista toimialoista Mapan mukaan palvelujen kasvu oli nopeinta 6,9 prosentilla.

Teollisuus kasvoi 5,6 prosenttia, kun taas maatalouden, metsästyksen, metsätalouden ja kalatalouden kasvu oli 3,1 prosenttia, hän lisäsi.

Sosioekonomisen suunnittelusta vastaavan sihteerin Ernesto Pernian mukaan kolmannen vuosineljänneksen 6,2 prosentin kasvu tuo vuoden ajankohdan talouskasvun 5,8 prosenttiin, hiukan alle koko vuoden 2019 6,0–7,0 prosentin kasvutavoitteen alarajan. hallituksen.

”Tämä tarkoittaa, että Filippiinien talouden on laajentuttava vähintään 6,7 prosenttia vuoden viimeisellä neljänneksellä saavuttaakseen koko vuoden tavoitteen 6,0–7,0 prosenttia vuodelle 2019 – haaste, jota me olemme ottaen varmasti vastaan ​​”, Pernia sanoi.

Pernian mukaan julkisten menojen voimakkaampi kasvu kolmannella vuosineljänneksellä vaikutti merkittävästi talouden kolmannen vuosineljänneksen tulokseen lisääen, että yksityinen sektori on arka osallistuja talouskasvuun.

”Tiedämme, että yksityinen sektori on talouden päävetovoima, kun hallitus tarjoaa mahdollistavan poliittisen ympäristön ja infrastruktuurin. Siksi meidän on puututtava infrastruktuurin, logistiikan ja sääntelyn pullonkauloihin”, Pernia lisäsi.

Verrattuna muihin alueen tärkeimpiin nousevien markkinoiden talouksiin, jotka ovat jo julkaisseet vuoden 2019 kolmannen neljänneksen BKT-luvunsa, Pernian mukaan Filippiinit sijoittuivat toiseksi Vietnamin 7,3 prosentin jälkeen, mutta korkeammaksi kuin Intian odotettu neljänneskasvu, joka on alle 6,0 prosenttia, ja Indonesian 5,0. prosenttia ajanjaksolta.

”Kuten voimme nähdä, Filippiinien talous on kasvanut tasaisesti viimeisen kolmen vuoden aikana”, Pernia sanoi ja lisäsi hallituksen mukaan ”odottaa ylläpitävänsä tätä vauhtia seuraavina vuosina ja vahvistavansa Filippiinien asemaa yhtenä nopeimmin kasvavista talouksista. Aasiassa.”

Valtiovarainministeri Carlos Dominguez ilmaisi myös optimistisesti, että koko vuoden talouskasvu voi osua virallisen kasvunnusteen 6,0 – 7,0 prosentin alarajaan.

Dominguez ennakoi entistä paremman kasvuvauhdin piristymisen vuoden viimeisellä vuosineljänneksellä ja vuoteen 2020 mennessä, kun hallitus noudattaa kiinniottokäyttöohjelmaansa ennen vuotta.

”Mitä Filippiinit ovat osoittaneet, on sen vahvuus, vakaus ja kestävyys vaikeissa olosuhteissa, kuten maailmantalouden taantumassa ja paikallisen budjetin viivästymisessä”, hän sanoi.

Dominguez uskoo, että Filippiinien koko vuoden taloudellinen laajentuminen voi saavuttaa vähintään 6,0 prosenttia, kun taas Kansainvälinen valuuttarahasto (IMF) ennustaa keskimäärin 2019 kasvun olevan vain 5,0 prosenttia koko Aasiassa ja alempi 4,6 prosenttia Kaakkois-Aasian talouksissa.

Syyskuussa ilmestyneessä lippulaiva-vuotuisessa talousjulkaisussaan Asian Development Outlook (ADO) 2019 ADB tarkisti Filippiinien BKT: n kasvuennusteensa 6,0 prosenttiin vuonna 2019 ja 6,2 prosenttiin vuonna 2020, verrattuna aiempaan ennusteeseensa 6,4 prosenttia vuodessa. senttiä molemmiksi vuosiksi.

ADB: n kasvua hidastava tarkistus johtuu kotimaisten investointien hidastumisesta vuoden 2019 ensimmäisellä puoliskolla.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *