Mad-monk.com

Uutiset, Arvostelut, trailerit ja wikit

EU leikkaa talouskasvun ennustetta vuodelle 2019, 2020

Xinhua | Julkaistu: 8. marraskuuta 2019 16:35:14 | Päivitetty: 15. marraskuuta 2019 15:39:22

Euroopan keskuspankin presidentti Christine Lagarde (L) keskustelee talous- ja raha-asioista, verotuksesta ja tullista vastaavan komission jäsenen Pierre Moscovicin kanssa ennen euroryhmän kokousta Brysselissä, Belgiassa, 7. marraskuuta 2019. Euroopan komissio sanoi torstaina euroalueen bruttokansantuotteen (BKT) ennustetaan kasvavan 1,1 prosenttia vuonna 2019 ja 1,2 prosenttia vuosina 2020 ja 2021. Verrattuna heinäkuussa julkaistuihin Euroopan unionin toimeenpanevaan elimen ennusteisiin kasvunnuste on alentunut 0,1 prosentilla. prosenttiyksikköä vuodelle 2019 ja 0,2 prosenttiyksikköä vuodelle 2020 (kuva: Riccardo Pareggiani / Xinhua)
Euroopan komissio totesi torstaina, että euroalueen bruttokansantuotteen (BKT) ennustetaan kasvavan 1,1 prosenttia vuonna 2019 ja 1,2 prosenttia vuosina 2020 ja 2021.

Verrattuna Euroopan unionin toimeenpanevaan osavaltion heinäkuussa julkaistuihin ennusteisiin kasvuennuste on alennettu 0,1 prosenttiyksiköllä vuodelle 2019 ja 0,2 prosenttiyksikköä vuodelle 2020.

Euroopan talous on seitsemäntenä peräkkäisenä laajentumisvuotena, mutta ryhmä ”näyttää olevan menossa kohti pitkäaikaista kasvuvauhtia ja hidasta inflaatiota”, komissio totesi lausunnossaan.

”Ulkoisesta ympäristöstä on tullut paljon vähemmän kannattavaa ja epävarmuus on kovaa. Tämä vaikuttaa erityisesti valmistusalaan, jolla on myös rakenteellisia muutoksia”, se totesi.

Komissio totesi, että Yhdysvaltojen ja Kiinan väliset kauppajännitteet ja korkean tason poliittinen epävarmuus etenkin kaupan suhteen ovat heikentäneet investointeja, valmistusta ja kansainvälistä kauppaa.

”Jos globaalin BKT: n kasvun odotetaan pysyvän heikkona, kasvu Euroopassa riippuu kotimaassa suuntautuneiden alojen vahvuudesta”, se totesi.

Euroopan komission euron ja sosiaalisen vuoropuhelun varapuheenjohtaja Valdis Dombrovskis kertoi, että blokin edessä olisi ”vaikeita vesialueita”, joihin sisältyy ”kaupan konflikteihin, kasvaviin geopoliittisiin jännitteisiin, jatkuviin heikkouksiin teollisuudessa ja Brexitiin liittyvä suuri epävarmuus. ”

Euroalueen korkeimmat virkamiehet sanoivat aiemmin, että budjettiylijäämää omaavien Saksan ja Alankomaiden olisi investoitava enemmän oman talouden ja koko euroalueen talouskasvun edistämiseen.

Dombrovskis sanoi ”kehottaneen” kaikkia jäsenvaltioita, joilla on korkea julkinen velka, harjoittamaan varovaista finanssipolitiikkaa ja ”jäsenvaltioiden, joilla on finanssitilaa, tulisi käyttää sitä nyt”.

”Kaikkia poliittisia vipuja on käytettävä vahvistamaan Euroopan joustavuutta ja tukemaan kasvua”, sanoi talous- ja finanssiasioista, verotuksesta ja tullista vastaava komission jäsen Pierre Moscovici.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *