Mad-monk.com

Uutiset, Arvostelut, trailerit ja wikit

CAG: n suorittama reaaliaikainen tarkastus voi auttaa tarkistamaan verovirheitä

Asiantuntijat kertovat WB: n pyöreän pöydän keskusteluista
FE RAPORTTI | Julkaistu: 18. marraskuuta 2019 09:49:14 | Päivitetty: 20. marraskuuta 2019 10:31:25

Yhteistyö vastuuvelvollisuusorganisaatioiden, kuten valvojien ja päätilintarkastajien (CAG), korruption vastaisen komission (ACC), parlamentin valiokuntien ja kansalaisyhteiskunnan organisaatioiden kanssa, voi varmistaa avoimen ja tehokkaan julkisen rahoituksen.

Asiantuntijat kertoivat tämän Maailmanpankin (WB) järjestämässä sunnuntaina kaupunginhotellissa järjestetyssä ’Etelä-Aasian vastuullisuuden pyöreän pöydän keskustelupöytäkirjassa: Vastuullisuuden ja rehellisyyden edistäminen hallituksen menoissa’.

He sanoivat myös, että reaaliaikaisen tarkastuksen käyttöönotto auttaisi vähentämään taloudellisia väärinkäytöksiä huomattavasti, koska rikkomukset on mahdollista tarkistaa jo ennen niiden tapahtumista.

Julkisten menojen tietojen jakaminen muiden vastuuhenkilöiden kanssa antaa kaikille mahdollisuuden työskennellä yhdessä korruption hillitsemiseksi ja tuoda parhaita tuloksia julkisista menoista, he lisäsivät.

Päävieraana puhuttaessa Jatiya Sangsad (JS) -puheenjohtaja Shirin Sharmin Chaudhury kertoi, että vastuuvelvollisuuden ja eheyden edistäminen valtion virastoissa julkisten varojen täysimääräisen käytön suhteen on toimivan demokratian ydin.

Hän sanoi, että kaikkien julkisen varainhoidon avaintoimijoiden koulutus ja valmiuksien kehittäminen auttavat luomaan vahvan yhteistyön vastuuvelvollisuuslaitosten välillä.

Kaikkien toimijoiden säännöllinen vuorovaikutus antaa heille myös mahdollisuuden hoitaa tehtävänsä tehokkaasti, hän sanoi.

Yhteisen edustajan edustaja sanoi, että parlamentti on valmis tarjoamaan lainsäädäntöapua, mukaan lukien voimassa olevan lainsäädännön muuttaminen, kaikissa yhteistyötoimenpiteissä.

Hän sanoi, että CAG-toimistolla voi olla erillinen osasto käsittelemään julkisten menojen jäljellä olevia tarkastuksia.

Bangladeshin tarkastaja ja päätilintarkastaja Mohammad Muslim Chowdhury toivoi, että CAG pystyy ottamaan käyttöön reaaliaikaisen tarkastuksen seuraavien kahden vuoden aikana.

Hänen mukaansa sähköinen maksujärjestelmä on radikaalisti muuttanut tapaa, jolla julkiset menot tehdään.

”Nyt CAG tarvitsee reaaliaikaisen tarkastuksen sääntöjenvastaisuuksien seuraamiseksi”, hän sanoi.

Hän lisäsi, että CAG: lla on tällä hetkellä vireillä 8 000 000 tapausta itsenäistymisen jälkeen.

”Luokittelemme nyt uudelleen vireillä olevat tapaukset luovuttaaksemme ne asteittain”, hän sanoi.

Maailmanpankin varatoimitusjohtaja Dandan Chen sanoi, että CAG: n, ACC: n, kansalaisyhteiskunnan organisaatioiden ja yliopistojen on työskenneltävä yhdessä julkisten menojen avoimuuden lisäämiseksi.

Hän sanoi, että päätoimijoiden yhteiset ponnistelut ovat avain menestykseen vastuullisuuden varmistamisessa valtion menoista.

Korruption vastaisen komission puheenjohtaja Iqbal Mahmood kertoi, että ihmisten keskuudessa on kysymys varainhoidosta ja vastuuvelvollisuudesta maan suurhankkeiden suhteen.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *